SMKTALK | Mies of SCMB

SMKTALK | Mies of SCMB

SCMB was de eerste artiest op SMIKKELBAARD en nu dan nummer 99 met deze tape. Hoe is het nou om Smikkelbaard artiest te zijn?
Het voelt uiteraard goed om een Smikkelbaardarties te zijn. Zoveel is duidelijk. Het label zorgt goed voor de artiesten. Zo verhuis ik binnenkort naar een nog grotere woning! Super.

Tape is uit de oude doos weet je nog iets te vertellen over het opnemen / uitbrengen van de tape zelf?
De tape hebben we openomen met een 4 sporen cassettedeck in een zeer kleine ruimte bij Barnhoorn in Noordwijk. Het idee was om een echte klassieke punkdinges uit te geven. Met posters, stickers etc. net zoals ze dat in de jaren ’70 en ’80 deden. De meeste tracks zijn binnen een paar minuten bedacht en opgenomen. She went away is geloof ik de tweede opname van ‘t liedje. Overigens zijn deze nummers nog steeds ons repetoire. De oplage was 50 en binnen korte tijd helemaal uitverkocht. Een avondje JOIN en alles was foetsie.

Deze tape klinkt rauw en ongepolijst? Wat is er in de loop van de jaren veranderd aan SCMB?
Niks. Behalve dat we ouwe lullen zijn geworden. Althans. Grijs. Althans. Maar we spelen harder en sneller dan vroegah. Komt door onze gezonde levensstijl.

Songs about cars? wat is er dan zo mis met auto’s toch lekker makkelijk om van punt naar punt te komen?
Ah. Klassiek punk om ergens tegen te zijn. En in de tijd dat we ‘t opnamen was het zomer geloof ik en stond het hele durp vol blik. Maarten heeft nu zelfs een auto. En ik heb al jaren de grenzeloze ambitie om een rijbewijs te halen.

Wordt de volgende release opgenomen in luxe 24sporen studio ?
Neu. We hebben laatst wel een eigen opnameding gekocht. Maar toen we ‘m wilde gaan uitproberen mieterde ik van de fiets omdat ik teveel tassen en een gitaar bij me had. Een rijbewijs had handig geweest.

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.

0
    0
    Your Cart
    Your cart is emptyReturn to Shop